23 Temmuz 2016 Cumartesi

İnceleme - Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM

Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM

Daha fazlası İNCELEME : TIKLA

Canon Lens
Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM


Özellikle biz haberciler için sahada çalışırken süreki değişen kadrajlarda fotoğraf çekerken objektif değiştirmek ciddi bir sorundur. Bu nedenle genellikle 24-70mm f/2.8 objektifleri tercih ederiz. Ama duruma göre geniş açı yada tele/zoom objektiflerle de çalıştığımız oluyr. Örneğim 70-200mm f/2.8 gibi. Tabii fotoğrafın en temell unsuru oolan ışık seçeceğimiz objektifi de etkiliyor ve mümkün oolan en açık diyaframlı (1.8 / 2.8 gibi) objektiflerle çalışmak daha işimize geliyor.

Ancak genel anlamda hiç objektif değiştirmeden geniş açıdan teleye odaak uzaklıklarına sahip ve diyafram değerleri de "eh işte" dedirtecek ölçülerde oolan bir objektif olsa daha hızlı çalışmaz mıydıK? Tabii ki daha iyi olurdu.

Ya da haber fotoğrafçısı değilsiniz ve doğada, yürüyüşte, sokkata fotoğraf çekiyorsunuz. Ve sırt çantasında ekstra ağırşık istemiyorsunuz. Ne yapacasınız? Olabilen en geniş ve en tele odak uzaklıklarına sahip bir zoomla tak dolaş yapmak işinize gelmez miydi?

İşte bu noktada Canon'un Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM objektifi mükemmel olnakaları en üst seviye kaliteyle sunuyor...

Geniş açıdan telefotoya; anında. Çekimlerinizi L Serisi kalitesinde istediğiniz gibi kadraja alın: yaklaşık 11x zoom, Görüntü Sabitleyici ve sessiz, hızlı otomatik odaklama. En üst düzey kalite, en üst düzey verim.

Canon
Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM


Hızlı bakış;

11x zoom
L serisi kalite
Görüntü Sabitleyici
0,7m minimum odaklama mesafesi
Tam zamanlı manuel odak
Toz ve su damlası geçirmez yapı
Dairesel açılan diyafram
E-TTL II mesafe ölçümü
Dijital kameralar için optimize edilmiş lens kaplamaları

Görüntü Sabitleyici


Canon'un yenilenen IS teknolojisi görüntü bulanıklığında gözle görülebilir bir artış olmaksızın yaklaşık üç durak için telafide bulunur. Böylece, daha fazla durumda elde fotoğraf çekilebilmesi sağlanarak tripod taşıma gereksinimi azaltılmış olur. Belirli bir yöndeki ciddi bir hareket bilinçli kaydırma olarak algılanıp düzeltme ilgili yönde kesilir; böylece titreme önlenir.


Ultra Sonik Motor


Ultrasonik motor (USM), ultrasonik titreme enerjisini yüksek hızlı, yüksek hassasiyetli, çok verimli ve neredeyse sessiz otomatik odaklama için dönme gücüne dönüştürür. Ayrıca hızlı tepki süresi ve doğru durma için iyi bir tutma kuvveti elde edilir. Lens tam zamanlı olarak manuel kontrol edilebilir. Tüm zoom aralığı boyunca 0,7m'lik minimum odaklama mesafesi lensi yakın çekim büyütmeler için ideal hale getirir.

Dijital için mükemmel


Lens şekli ve kaplamaları gölgelenmeleri ve parlamayı önlediğinden lens kayıt sensöründen yansımalara maruz kalabilecek dijital kameralarla kullanım için idealdir. EOS 10D gibi APS-C boyutunda sensörlü dijital kameralara takıldığında, lens 45-480 mm'ye eşdeğer odak uzaklığı aralığına sahip olur.


Yüksek görüntü kalitesi için hassas optikler


Güzel kontrast, düşük bozulma ve yüksek köşeden köşeye çözünürlük tüm zoom aralığında kendini gösterir. EMD (elektromanyetik diyafram) diyafram açıklığını hızlı, sessiz ve yüksek hassasiyetle kontrol eder. Dairesel diyafram, tam diyafram açıklığının iki durak altına kadar hoş bir arka plan bulanıklığını sunar.

Çevre koruma


Zorlu koşullar altında çalışan profesyoneller için tasarlanan EF 28-300mm toz ve su damlası geçirmez bir yapıya sahiptir.


EOS ile çalışma


En yeni EOS yelpazesiyle eşleşecek biçimde geliştirilmiş sürüş paterni lensin hız avantajından en iyi şekilde yararlanılmasını sağlar. Mesafe bilgileri, yüksek hassasiyetli odak bağlantılı E-TTL II flaşlı fotoğraf ölçümü sağlar.

Odak Uzunluğu: 28 - 300mm / 480 45 mm karşılaştırılabilir APS-C 1.6 x
Diyafram: 5.6 3.5 maksimum: f/A - / 40 22 Minimum: f/A -
Kamera Montaj Tipi: Canon EF
Biçimi Uyumluluk: 35mm Film / Full-Frame Dijital Sensör - (AP) Canon-C
Görüş açısı: 75° - 8° 15'
Minimum Odak Uzaklığı: (70.10 cm) 2.30'
Büyütme: 0.3 x
Maksimum Görüntü Oranı: 1:3
Elemanları/Grupları: 23/16
Diyafram Bıçakları: 8
Görüntü Sabitleyici: Evet
Otomatik netleme: Evet
Tripod Halkası: Evet, çıkarılıp, döndürülebilen montaj
Çapı: 77 mm
Ağırlık: 1.66 kg
Kutu ağırlığı: 5.4 lb
Kutu Boyutları: 11.2 x 6.0 x 6.0"

Tümünü oku

Yalçın Çakır - TIKLA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder